All Categories
Featured
Table of Contents
Meestal zijn het namelijk handelaren die al vaker met dat bijltje gehakt hebben. Hebben ze dat niet? Dan kun je altijd contact opnemen met Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Kenteken afmelden Als je een auto wilt exporteren, dient de koper de auto uit te voeren (auto verkopen keuring nodig). Met behulp van jouw complete set autopapieren, dat wil zeggen een kentekencard met tennaamstellingscodes of oude papieren deel IA deel Ib en deel II (overschrijvingsbewijs), kun je samen met de koper naar een RDW-keuringsstation, een RDW-balie of een bedrijf dat door de RDW bevoegd is om auto's uit te voeren.
Ter plekke betaal je een bedrag voor het uitvoeren van de auto. Bij een RDW-balie is dat op het moment van schrijven ongeveer 10 euro, maar erkende bedrijven rekenen meestal iets meer kosten. En dan? Met behulp van de meegenomen papieren, identiteitskaart en kentekenplaten gaat de medewerker aan de slag.
Met dit vrijwaringsbewijs kun je aantonen dat je niet langer de eigenaar bent van het voertuig. Bovendien kun je de autoverzekering stopzetten. De wegenbelasting wordt automatisch stopgezet en eventueel teveel betaalde belasting wordt verrekend of terugbetaald. Onder bepaalde voorwaarden kun je een deel van de betaalde motorrijtuigenbelasting (BPM) terugkrijgen. Wil je meer informatie over het uitvoeren van je auto? Lees dan hier verder.
Echter, verkoop je je auto zelf aan iemand die buiten de Europese Unie of EVA woont, zoals aan iemand die woonachtig is in Afrika? Dan moet je ook naar de Douane voor ‘aangifte ten uitvoer’ - overeenkomst om de auto te verkopen.
Stel een verkoopovereenkomst op Dat doe je het best in tweevoud, één voor elke partij. De verkoopovereenkomst bevat de namen en adressen van beide partijen, de beschrijving (merk, type, kilometerstand, brandstof, kleur…) van de auto en de datum van de eerste inverkeerstelling. Btw is niet nodig Om als particulier je auto te verkopen, hoef je geen btw door te rekenen aan een andere particulier. contract om auto te verkopen.
Let op: het keuringsattest is maar twee maanden geldig. Dat betekent dat je de auto in die periode moet verkopen of opnieuw moet aanbieden. Spreek je met de koper af dat hij de keuring laat uitvoeren, vermeld dan in het contract ‘technische controle te voldoen door de koper’. Bij de technische controle krijg je ook een tweedehandsrapport en een Car-Pass.
Wat je het best wel doet, is op het contract de volgende vermelding zetten: ‘gekocht in de staat waarin de auto zich bevindt, gekend en gekeurd door de koper’ (auto verkopen). Overhandig deze documenten aan de koper inschrijvingsbewijs (in één of verscheidene delen) gelijkvormigheidsattest van het voertuig aanvraag tot inschrijving van een voertuig (het roze formulier), afgeleverd en afgestempeld door de technische controle keuringsattest van de technische controle tweedehandsrapport, opgesteld door de technische controle Car-Pass: officieel document met de kilometerstand van het voertuig verkoopovereenkomst voor een voertuig met een LPG-installatie: het attest voor de LPG-installatie Je nummerplaat terugsturen Neem je geen andere auto in gebruik, dan moet je je nummerplaat terugbezorgen aan de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV).
Je krijgt van de DIV een bewijs van ontvangst dat je nodig hebt om de verzekering op te zeggen - erfenis auto verkopen. Ook de verkeersbelasting wordt op die manier meteen geregeld. Je krijgt het tegoed van de niet gebruikte maanden terugbetaald. Je nummerplaat hergebruiken Koop je binnen de vier maanden een ander voertuig, dan kun je je nummerplaat hergebruiken.
De verzekering hoef je niet op te zeggen. Je polis zal automatisch worden aangepast aan je nieuwe wagen. Tip Ben je na de verkoop van je eigen wagen op zoek naar iets anders? Bij VAB-Tweedehandswagens vind je een uitgebreid aanbod van auto’s die zijn nagekeken op meer dan 200 punten in het VAB-Diagnosecentrum.
Het antwoord op die vraag is afhankelijk van de koper. Verkoop je je wagen aan een particulier, dan is een keuring voor verkoop nodig. Verkoop je je wagen aan een professionele koper, bijvoorbeeld een opkoper van tweedehandswagens, of wordt de wagen geëxporteerd, dan is die keuring voor verkoop niet verplicht.
Het is wel nodig om die regeling op de verkoopbon te vermelden. Voor de keuring zijn er twee opties: een tweedehandskeuring of een visuele keuring. Een tweedehandskeuring is een volledige technische keuring. De inspecteur controleert de wagen op verschillende punten en stelt daarna een tweedehandsrapport op dat je meekrijgt na de keuring.
Als de auto na die twee maanden niet verkocht is of niet is ingeschreven op de nieuwe eigenaar, moet er een nieuwe keuring gebeuren. In sommige gevallen is een volledige technische keuring niet nodig en volstaat een visuele keuring. Daarvoor moet aan twee voorwaarden worden voldaan:- de wagen werd minder dan twee maanden geleden al eens gekeurd;- die keuring was positief en je hebt daarvoor een groen keuringsbewijs ontvangen (wanneer je auto verkopen).
Zoals de naam laat uitschijnen, wordt de auto dan op het zicht nagekeken. Er wordt daarbij geen meetapparatuur gebruikt om de uitlaatgassen, de lichten en de ophanging te controleren. Mocht de inspecteur tijdens de visuele keuring toch een probleem vaststellen, dan krijgt je wagen alsnog een volledige tweedehandskeuring. In dat geval worden de uitlaatgassen, lichten en ophanging wél opnieuw gecontroleerd met behulp van meetapparatuur.
De inspecteur controleert of de documenten die je voorlegt overeenkomen met de gegevens van de wagen. auto particulier verkopen. Daarom moet je voor een keuring de volgende documenten kunnen voorleggen:- het laatste inschrijvingsbewijs van je wagen;- het laatste keuringsbewijs, mocht je wagen recent (of minder dan twee maanden geleden) gekeurd zijn;- het gelijkvormigheidsattest;- het identificatieverslag in het geval van een bedrijfswagen;Het is ook handig om de gegevens van je voertuig, zoals het chassisnummer of voertuigidentificatienummer (terug te vinden op het identificatieplaatje in de wagen en op het inschrijvingsbewijs) en de inschrijvingsplaat, bij de hand te hebben.
Daarop staat, onder andere het chassisnummer. Na verloop van tijd kan dat plaatje onleesbaar worden. In dat geval moet je bij de garage een nieuwe chassisplaat of chassissticker aanvragen. De garage vervangt de onleesbare identificatieplaat door de nieuwe op exact dezelfde plaats in de wagen. Als alles goed gaat en je auto een positieve keuring achter de rug heeft, krijg je van de inspecteur een aantal documenten die je op jouw beurt moet doorgeven aan de koper van je wagen:- in het geval van een volledige technische keuring, krijg je een groen keuringsbewijs die een jaar geldig is;- in het geval van een positieve visuele keuring krijg je een bewijs ‘visuele keuring van het voertuig’ dat een jaar geldig is, maar te tellen vanaf de datum van de laatste volledige keuring;- een tweedehandsrapport dat twee maanden geldig is en waarin 33 gecontroleerde punten worden opgenomen, waardoor de koper een duidelijk beeld heeft van de staat van het voertuig op de ogenblik van verkoop;- een Car-Pass, een officieel document dat de kilometerstand van de wagen garandeert, waardoor de koper zeker is dat er niet gefraudeerd werd;- een aanvraag tot inschrijving waarmee de koper via zijn verzekering de wagen kan laten inschrijven op zijn naam, ook weer met een geldigheidsduur van twee maanden.
De Car-Pass is verplicht voor wagens die verkocht worden en in België ingeschreven staan. Als je de Car-Pass vergeet, heeft de koper het recht de verkoop te laten ontbinden. Net als het tweedehandsrapport en de aanvraag tot inschrijving is ook de Car-Pass twee maanden geldig - auto verkopen taxatie. Zoals hierboven al aangehaald, is een tweedehandskeuring verplicht wanneer je aan een particulier verkoopt, maar niet wanneer je aan een professional verkoopt.
Mocht je bij de overdracht toch een nieuwe nummerplaat aanvragen, dan vindt er enkel nog een administratieve keuring voor de inschrijving plaats - auto aan garage verkopen.
Home » Sloopauto verkopen, Wilt u uw auto verkopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. koopt uw sloopauto, schadeauto, tweedehands auto, bedrijfsauto of occasion. Omdat het een sloopvoertuig betreft, maakt het niet uit in welke staat uw voertuig verkeert. Wij kopen kapotte, oude auto’s met schade, maar ook zonder schade (auto verkopen of niet).
Ons telefoonnummer is 06-29966624. Telefonisch zullen wij met u enkele zaken doornemen betreffende uw auto. Wij willen graag weten waar uw auto staat, zodat we weten waar we hem op kunnen halen. Daarnaast horen we graag of er mankementen zijn (oude auto batterij verkopen). Op basis van de informatie die u geeft tijdens het gesprek zal de medewerker een bod uitbrengen.
U bepaalt dus zelf of u vandaag nog akkoord gaat met het bod! Auto verkopen, Autosloperij. nl hield zich oorspronkelijk bezig met de inkoop van uw sloopauto. Sinds enkele jaren kopen wij echter actief alle soorten auto’s, bedrijfswagens en bedrijfsauto’s. U kunt bij ons dus ook terecht voor de verkoop van andere auto’s dan een sloopauto.
Latest Posts
Kostprijs Takeldienst
Auto Verkopen Export Belgie
Wat Gaat Er Gebeuren Als Uw Auto Total Loss Is? - 112schade